Tuesday, December 6, 2011

Didžioji rankdarbių knyga

       Leiskite pasidalinti dideliu-dideliu džiaugsmu - išvydo pasaulio šviesą Didžioji rankdarbių knyga, kurios autorių rate turiu garbę būti ir aš. Knygą kūrėme trise - aš, Neringa, geriau žinoma kaip Neri, ir Loreta.
        Aš  parengiau išsamų skyrių apie papjė mašė, rankdarbių rūšį, žavinčią savo medžiagų universalumu bei beribe pritaikymo erdve.
       Neringa, rankdarbių parduotuvės "Senas Naujas" savininkė, domisi Europoje ir pasaulyje populiariomis technikomis, dalyvauja gamintojų seminaruose ir visas naujienas stengiasi reprezentuoti pas mus Lietuvoje. Ji parengė skyrių apie skrebinimą, moko siūti meškiukus. Mes kartu marginome tekstilę, šilką, stiklą, keramiką, mėginome surasti naujas dekupažo pritaikymo sritis.
       Loretos "arkliukas" - skiautiniai. Iš audinių skiaučių ji kuria lovatieses, staltieses, puodkėles ir kitus darbus, kaip skiautininkė dalyvauja tarptautinėse parodose, dalijasi savo ilgamete praktine patirtimi žurnalams rengiamuose straipsniuose. Knygai ji paruošė vėlimo, lipdymo, nėrimo, papuošalų gamybos pamokas.
       Į savo būrį pakvietėme lėlininkę, tautodalininkę Mariją, kuri pasitelkdama savo daugiametę praktiką ir įdėdama dalelę širdies, parengė knygai išsamų ir labai šiltą lėlės lipdymo skyrių. Marija taip pat žinoma  kaip unikalių papjė mašė žaislų, stilingų ir autentiškų, meistrė.
       Taip mes visos, suėjusios į būrį, nusprendėme atverti savo minčių, praktikos ir žinių skrynią jums, mielieji skaitytojai. Jūs, tikimes,  susidomėję versite šios knygos puslapius. Čia rasite per žiemos šalčius siūtų meškučių, veltos vilnos dirbinių. Pavasario gaiva ir rudens elegija  išsiliejo ant šilko, stiklo, tekstilės, porceliano. O vasaros spinduliai sugaudyti tarp karoliukų, modelino spalvų, dekupažo motyvų.

2 comments:

  1. Sveiki,
    Turiu Jūsų knygą ir galiu pasakyti ji tikrai nuostabi. Kaskart versdama jos puslapius žaviuosi nepakartojamo grožio darbais ir stengiuosi juos atkartoti. Tik ne visada pavyksta... :), bet aš nenuleidžiu rankų ir vėl ir vėl darau iš naujo. Juk tie meškiukai tokie mieli, o lėlės tokios gražios...
    Su didžia pagarba ir meile Jūsų darbams
    Justina Pinskutė-Jasaitė

    ReplyDelete
  2. Justina, nuoširdžiausiai ačiū už tokius gerus žodžius - jie tiesiog neišpasakojimai šildo dušelę, patvirtina, kad einu teisingu keliu :-) Aš džiaugiuosi, kad Jūs nenuleidžiate rankų, stengiates pagražinti savo aplinką šiltais, mielais darbeliais. Linkiu Jums negestančio įkvėpimo ir būtinai perduosiu Jūsų šiltus atsiliepimus lėlininkei Marijai. Gero vėjo kūrybos vandenynuose!

    ReplyDelete